shape

Hoe je vastgoedsoftware succesvol implementeert

04/10/2023

shape

In de wereld van vandaag worden bedrijven geconfronteerd met de uitdaging om relevant te blijven en concurrerend te blijven, en in de vastgoedontwikkeling is dat niet anders.  

Daarom omarmen ze nieuwe technologieën en software-oplossingen om hun productiviteit te verhogen en processen te stroomlijnen.

Echter, er is een veelvoorkomend struikelblok: de adoptie van deze nieuwe software door medewerkers. Het is een investering die vaak teniet wordt gedaan als medewerkers de software niet omarmen. In deze blog bieden we inzichten en handvatten om dit probleem te overwinnen.

Gebruiksvriendelijkheid als sleutel tot succes

Consumenten downloaden elke dag nieuwe apps, en beginnen ze te gebruiken zonder dat er iemand moet uitleggen hoe ze precies werken. Waarom zou dat voor B2B-apps anders moeten zijn?

Gebruiksvriendelijkheid is cruciaal bij het uitrollen van nieuwe software. Zorg ervoor dat de software die je aanschaft intuïtief is, met een duidelijke gebruikersinterface en minimale leercurve. Dit maakt de acceptatie door medewerkers veel gemakkelijker.

Bij Easify doen we beroep op een professionele UI/UX designer. Die zorgt ervoor dat de interface duidelijk en overzichtelijk is, maar ook dat gebruikers vaste paden gaan volgen zodat de kans op fouten wordt gereduceerd tot een minimum. Bovendien testen we nieuwe features in de praktijk, alvorens ze uit te rollen naar alle Easify gebruikers. 

De kracht van onboarding

Onboarding is essentieel in de context van software-adoptie. Bij het implementeren van software zoals Easify krijg je toegang tot een Customer Success team dat dagelijks met de software werkt. Dit team kan je helpen bij de implementatie, training en het oplossen van eventuele problemen, wat een soepele overgang mogelijk maakt.

Zoals het woord zelf al zegt, ze werken toe naar succes. Het is meer dan een helpdesk waar je terecht kan met eventuele vragen. 

De rol van een interne kampioen

Een interne kampioen is iemand binnen je organisatie die enthousiast is over de nieuwe software en zijn of haar passie deelt met anderen. Deze persoon ziet onmiddellijk de voordelen, tijdsbesparingen en efficiëntieverbeteringen die de software biedt.

Ze fungeren als een inspiratiebron en stimulans voor andere medewerkers.

Ga bij het uitrollen van nieuwe software dus zeker op zoek naar deze kampioenen en geef ze de middelen om hun enthousiasme te delen met hun collega's. 

Luister naar je medewerkers

Soms zijn het juist de medewerkers zelf die aandringen op modernere tools. Ze begrijpen de kracht van software en willen toegang tot meer data om betere beslissingen te nemen.

Het is belangrijk om naar hun behoeften en suggesties te luisteren bij het selecteren van software-oplossingen. Als je de medewerkers al in een vroeg stadium betrekt, dan reduceer je de kans op een falende implementatie aanzienlijk.

Externe hulp en expertise

Bij het uitrollen van software in een groot bedrijf kan het raadzaam zijn om samen te werken met een externe partner met expertise in software-implementatie. Soms beschik je als bedrijf niet over de nodige kennis of resources om zo'n veranderingstraject uit te rollen, en dan wordt het inschakelen van externe expertise een must.

Ze brengen waardevolle ervaring en best practices mee, waardoor de interne overgang soepeler verloopt. Deze experts ondersteunen ook het Customer Success-team bij onboarding. 

Het succes ligt binnen handbereik

Het uitrollen van software binnen je bedrijf hoeft geen ontmoedigende taak te zijn. Met een focus op gebruiksvriendelijkheid, effectieve onboarding, interne kampioenen en de betrokkenheid van medewerkers, kun je de kansen op succes aanzienlijk vergroten.

Met de juiste aanpak kan software-adoptie een positieve transformatie voor je bedrijf betekenen, zonder verspilde investeringen.


Even geduld aub...

Zet vandaag nog de eerste stap

Ga meteen aan de slag met je eigen klantenportaal


Even geduld aub...